Reserapport 1 från Kabondo

2013-10-22, 19:51:43  

Efter några dagar i storstaden Nairobi har vi nu kommit fram till Kabondo, här är det lugnt och lagom varmt – som en skön svensk sommar. Nu på kvällen sjunger först fåglarna och när mörkret sänker sig tar cikadorna vid.

I Nairobi träffade vi Arne Andersson, Vi-skogens platschef i Östafrika, och Wangu Mutua, vice dito. Ett mycket bra och positivt möte, de uppskattade vårt engagemang och våra principer om hjälp till självhjälp som den enda vägen till hållbar förändring. Vi gick igenom förslaget till samarbetsavtal och Wangu skickade några timmar senare några kloka synpunkter och frågor att diskutera vid vårt kommande möte med Vi Agroforestry i Kisumu.

I går reste vi med buss till Kabondo, en sex timmars behaglig resa med bra buss på hyfsade vägar. Vi passerade genom Rift Valleys storslagna landskap och över de torra och brunbrända slätterna kring Narok. Härligt att komma fram till Kabondos gröna kullar!

James mötte oss vid bussen och hjälpte oss med våra fyra tunga resväskor fram till Rebeccas hus, vårt hem under Kabondovistelsen.

Tidigt i morse bar det av till Kisumu, en färd på ca 6 mil varav hälften under ombyggnad. En ny väg är verkligen efterlängtad.

På Vi Agroforestry-kontoret i Kisumu träffade vi platschefen Wilson Nyariwo och Edith Kagumba som har hand om deras utbildningar. Vi gick igenom avtalsförslaget och Wangus synpunkter. En del ändringar gjordes, alla tre avtalsparterna fick svar på sina frågor. En ny version av avtalet skickades ut till alla berörda. Nästa vecka ska vi träffas igen för att skriva under avtalet.

Ingrid och Margareta

Skriv en kommentar


Vilken färg har en gran?